In de vorige blog ‘hoe het begon’ had ik het over een aantal cursussen die ik heb gevolgd. Nu wil ik deze aan jullie toelichten en misschien wel iemand net dat laatste zetje geven die ik destijds ook nodig had om hier aan deel te nemen.
Al deze cursussen, masterclasses en webinars die ik gevolgd heb zijn voor zowel partyplanners als partystylisten en te volgen via www.eerstehulpbijpartyplanning.nl. Tevens is een gratis kennismakings-call van 15 minuten ook mogelijk, mocht je hierna nog steeds een twijfel hebben.

 

1. Van passie naar partyplanner
Deze cursus heeft een duur van 12 weken, doe je thuis en op elk gewenst moment van de week. Elke week wordt er een nieuwe les geüpload in je onlineleeromgeving en maak je de opdrachten uit je werkboek. Tip: print je werkboek uit, ga meteen aan de slag als er een nieuwe les online staat en schrijf eventuele vragen op.
In de cursus wordt o.a. uitgelegd hoe belangrijk het is een niche te kiezen, hoe je ideale klanten leert kennen, uitleg over Algemene Voorwaarden, SocialMedia, leveranciers én mag je meelopen met een professional. Uiteraard mag een certificaat niet ontbreken!

Wat ik erg fijn vind aan deze cursus is dat je het weliswaar alleen doet en thuis, maar je altijd het gevoel hebt samen te zijn. Er zijn 3 online meetings, waarin je spart met andere cursisten en waar ruimte is je vragen te stellen. Tevens kan je tussentijds ook altijd je vragen stellen en wordt hier erg snel op gereageerd. Een aanrader als je nieuw bent in het vak en je van begin af aan goed opgeleid wil worden.

Van Passie naar Party Planner in 12 weken » Eerste Hulp bij Party Planning

 

2. Party’s plannen als een pro
Deze cursus heeft een duur van ongeveer 6 weken, ook deze cursus doe je thuis op welk moment je wil. Staat er elke week een les klaar in je onlineleeromgeving en maak je je opdrachten uit je werkboek.
In deze cursus leer je van A tot Z jou ideale party neer te zetten, of dit nou een babyshower, kinderverjaardag of bruiloft is, het is letterlijk jóuw feestje. Dit onder begeleiding van de beste uit het vak!

Als je na die weken je party heb uitgewerkt op papier is het tijd deze neer te zetten in een real-life eindopdracht; op een mooie locatie kom je samen met je mede cursisten en zet je jou party neer met alle spullen die je hiervoor nodig hebt. Wordt je werk gefilmd en gefotografeerd en is je succes gegarandeerd.

Wat ik fijn vond aan deze cursus is dat je helemaal wordt vrijgelaten is je keuzes, maar overal ondersteuning in krijgt. Van begin tot eind wordt je begeleid om je party perfect neer te zetten en je vol zelfvertrouwen je eindopdracht tegemoet. De foto’s zijn prachtig en de filmpjes ontzettend handig jou toekomstige klanten je prachtige werk te laten zien.

Party plannen als een pro » Eerste Hulp bij Party Planning

 

3. Masterclass ‘Seal the partydeal’
Deze masterclass volg je online en duurt zo’n 2 uur. Hier in leer je o.a hoe je je ideale klant binnen haalt, waar je op moet letten als je met (toekomstige) klanten in gesprek bent en hoe je jezelf het beste daarin kan presenteren.
Wat ik fijn vond aan deze cursus is dat je meteen interactie hebt met je mede-cursisten, dat de tijd wordt genomen je vragen te stellen aan de hand van de voorgelegde cases en dat je afsluit met een rollenspel om de situaties te oefenen als of je echt met de (toekomstige) klanten in gesprek bent. Kortom, erg leerzaam om net dat extra beetje zelfvertrouwen te krijgen.

 

4. Get your money, honey!

Deze cursus heb ik zelf nog niet gevolgd, maar staat hoog op mijn lijstje om te volgen in de toekomst. Dé cursus op het gebied van financiën voor jou bedrijf. Altijd belangrijk om te kijken of jou prijzen er nog goed voorstaan en of je er alles uithaalt wat mogelijk is. Ook als je de cursus wel gevolgd heb, is het altijd handig ieder jaar is te kijken naar dit onderdeel van je bedrijf!
Get your money, honey! » Eerste Hulp bij Party Planning

 

– De webinars zijn zeer divers en het aanbod is altijd verschillend. Als je lid wordt van de Facebookgroep van Eerste Hulp Bij Partyplanning dan zullen deze kenbaar worden gemaakt.

 

Liefs Zenzi

• Volgende blog; Interview met een professional

 

Op rechts: Meet Fabienne!